Alapítva: 2015

Történetünk

2015.

Az alakulás

Az egyesület 2015-ben alakult Hullám Vitorlás Sportegyesület néven, majd 2018-ban a településhez való hozzátartozás jegyében a képviselő testület engedélyével a Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület nevet vette fel.

Nagyrészt a Balatonmáriafürdői Vitorlás Iskolából kikerülő tanulók versenyeznek az egyesület színeiben.

2015-ben Laser Pico osztályban 3 egységgel vettünk részt a Flottabajnokságon. Egyesületi összetettben harmadik helyezést értünk el. Legjobb egységünk (Csikós Peti-Ross Lili) a 4. helyen végzett.
2016.

Az első versenyrendezés

2016-ban az egyesület megrendezte az első versenyét.

Az első általunk rendezett versenyen Laser Picokkal versenyeztek a gyerekek.

A 2016-os Flottabajnokságon a Csikós Péter-Gondos Gergő Flottabajnoki címet szerzett!

Ebben az évben 10 gyerekkel zajlott az amatőr versenyprogramunk.

2017.

RS Feva

2017-ben a Laser Pico osztály mellett elkezdtünk RS Fevában is versenyezni.

A versenyzésben résztvevő gyerekek száma 12 főre emelkedett.

4 Laser Picoval és 2 RS Fevával vettünk részt versenyeken.

Év végén Riminiben részt vettünk az első nemzetközi megmérettetésen.

Három versenyzőnk (Gondos Ádám, Tósoky Zsófi, Csikós Peti) tisztességesen helytállt O’pen Skiff hajóosztályban.

2018.

O’pen Skiff

2018-ban a Laser Pico hajókat O’pen Skiff-ekre cseréltük.

7 gyerek vett részt az O’pen Skiff programban és 4 gyerek az RS Feva programban.

Megrendeztük a III. BMVI Kupát és az I. O’pen Skiff Flottabajnokságnak is mi voltunk a házigazdái.

Kezdeményezésünkre megszerveztünk egy versenysorozatot (Junior Balaton Kupa) a nyugati medencében.

Az összetett versenyt O’pen Skiff hajóosztályban Gondos Gergő versenyzőnk nyerte, míg RS Fevában Csikós Peti-Gondos Ádám végzett az élen.

Megemlítendő, hogy Tósoky Zsófi-Fülöp Noel páros a Balatonfüreden rendezett Európa Kupán 2. helyezést ért el.

2019.

Sikerek

2019-ben minden eddiginél nagyobb programot állítottunk össze.

14 gyerek versenyzett aktívan, 6-an O'pen Skiffben és 8-an RS Fevában.

A Junior Balaton Kupa minden állomásán részt vettünk és sok-sok arany és egyéb érmet gyűjtöttünk be.

Tósoky Zsófi és Fülöp Noel megnyerte az összetettet RS Fevában, a Magyar Bajnokságon pedig 2. helyezést értek el.

Lengyelországban és Franciaországban részt vettünk O'pen Skiff Európa Kupán, továbbá Németországban az Európa-bajnokságon.

RS Fevában pedig Olaszországban versenyeztünk egy 200 hajós Világbajnokságon.

Komoly munkánk eredményeképpen 2020-ra elnyertük az O'pen Skiff osztály Európa-bajnokságának megrendezését.

2020.

Hazai vizekre szorulva

A pandémia miatt sajnos elmaradt az általunk rendezni kívánt Európa-bajnokság és a teljes nemzetközi programunkat le kellett fújni.

Gondos Gergő - Tósoky Dorottya párosunk nyerte az összetett ranglistát és az Országos Bajnokságon a 3. helyen végeztek. Ehhez a megérdemelt eredményhez nagyban hozzájárult, hogy az egyesületünk másik két egysége (Fülöp Noel - Csikós Péter, Szalay Róza - Stamler Kata) szintén nagyon jól szerepelt a szezonban és ezzel egymást húzták a jó eredmény irányába.

Az O’pen Skiff csapatból Palángi Péter a 2. helyen végzett az összetett ranglistán és megnyerte az utolsó tatai fordulót. Skoumal Huba az összetett 3. hely mellett az Országos Bajnokságon a 2. helyen végzett. Szalay Zsolt az OB 3. helyét szerezte meg. Az eredményekből látszik, hogy 3 versenyzőnk között versenyenként apróságok döntöttek.

2021.

Szintlépés

A Molnár Csaba edzette 12 fős RS Feva csapat a ranglista versenyeken és az Országos Bajnokságon is az élmezőnyben vitorlázott. A Gondos Gergő - Szalay Eszter összetételű hajó az év utolsó ranglista versenyén hajszállal maradt le a dobogó legfelső fokáról. Az Országos Bajnokságon Fülöp Noel - Szalay Róza csapatunk a 4. helyezést érte el.

Az O’pen Skiffesek az egyesület első saját rendezésű Országos Bajnokságán Szalay Zsolt győzelmével megszerezték az egyesület első magyar bajnoki címét. Emellett pedig Skoumal Huba stabil versenyzéssel szerezte meg az összetett ranglista győzelmet az osztályban. A szardíniai Világbajnokságon négy versenyző is képviselte a BMF VSE-t. Itt a tapasztalatszerzés mellett többször is megvillantak a máriai fiúk. A csapat rutinos versenyzői mellett egyre többször kellett figyelni a feltörekvő fiatalokra, akik sokszor megmutatták, hogy hamarosan az élmezőnybe érkeznek.

2022.

Hazai bajnokságok, hazai győzelmek

RS Feva és O’pen Skiff hajóosztályban is klubunk rendezte az Országos Bajnokságot és mindkét versenyen nálunk maradt az aranyérem.

RS Feva csapatunk az éves ranglista versenyeken folyamatosan a dobogó különböző fokaira állhatott fel és kitartóan az élmezőnyben vitorláztak. Gondos Gergő - Raák Bence összetételű csapatunk így magabiztosan szerezte meg a ranglista győzelmet. A balatonmáriafürdői Országos Bajnokságra két O’pen Skiffes versenyző Szalay Zsolt és Papp Ákos is kipróbálta magát RS Fevában. A próba olyan jól sikerült, hogy a 29 hajó közül az első helyen végeztek. Bacsek Borka és Medgyesi Imola a lányok között szerzett országos bajnoki címet, Fülöp Noel - Szalay Eszter páros pedig vegyesben a második helyen végeztek. A ranglista győztes Gondos Gergő - Raák Bence páros az abszolút harmadik helyre ért oda.

O’pen Skiffes csapatunk egészen az Atlanti-óceánig utazott, hogy részt vegyen a Világbajnokságon. Itt Szalay Zsolt az aranycsoportba küzdötte magát, Papp Ákos és Halász Márton pedig a saját korosztályában állt helyt. Az Országos Bajnokságon Szalay Zsolt megvédte bajnoki címét, második helyre pedig Palángi Ádám ért oda. U13-ban pedig Kónya Roli második lett, Halász Márton pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Az O’pen Skiff ranglistán Szalay Zsolt megtartotta első helyét egész éves stabil teljesítményével.

Összeségében egy nagyon sikeres szezont vitorláztak a versenyzőink. Ezek mellett pedig két színvonalas bajnokság megrendezésével bizonyította klubunk, hogy örömmel adunk helyt nagy létszámú utánpótlás versenyeknek.